Zwanger?

Zwangere aan het woord!

We horen graag hoe het met u gaat en uw behoeften tijdens de zwangerschap.
Daarom zijn we het ZIZ-onderzoek (ZIcht op behoeften van Zwangeren) gestart. Het ZIZ-onderzoek is een samenwerking tussen het DPBlab en verloskundigen/echoscopisten uit de regio Nijmegen en Ede/Wageningen. We zijn op zoek naar vrouwen die 20 weken, of langer dan 20 weken, zwanger zijn.

Doel van het onderzoek
Dit onderzoek geeft aanwijzingen hoe we zwangere zorg zo kunnen inrichten dat het aansluit bij uw wensen en behoeften. Met het onderzoek proberen we de zorg voor zwangere vrouwen te verbeteren.

We stellen vragen over:
– uw gevoelens en emoties tijdens de zwangerschap
– uw ervaringen met geboortezorg
– uw behoeften tijdens de zwangerschap

Het invullen van de vragenlijst
Het ZIZ-onderzoek is een online onderzoek. Meedoen houdt in dat u de vragenlijst invult (15-20 minuten). Uw antwoorden worden volledig anoniem verwerkt. Dat betekent dat niemand weet welke antwoorden u heeft gegeven. Uw antwoorden worden niet doorgegeven aan derden. De zorgverleners krijgen in 1 keer te horen wat de behoeften zijn van alle vrouwen die de vragenlijst hebben ingevuld.

Meedoen 

Door te klikken op deze link komt u bij de vragenlijst: https://tinyurl.com/ZIZ-onderzoek Vul vervolgens deze toegangscode in: ZIZ

Alvast hartelijk bedankt voor het invullen van de vragen! We waarderen uw hulp zeer.

Met vriendelijke groeten, namens het onderzoeksteam,
Drs. Pamela Browne (P.Browne@psych.ru.nl)
Prof. dr. Carolina de Weerth


Bewegen tijdens de zwangerschap: Effecten op welbevinden, geheugen en concentratie

Het Developmental Psychobiology lab is een onderzoek gestart naar de effecten van beweging op welbevinden, geheugen en concentratie bij zwangere vrouwen.

Hoewel eerder onderzoek heeft aangetoond dat sport en beweging positieve effecten kunnen hebben op welbevinden, geheugen en concentratie bij volwassenen, is dit bij zwangere vrouwen nog onvoldoende onderzocht. En dat terwijl zwangere vrouwen juist in een periode van hun leven zitten waarin veel verandering plaatsvindt op deze gebieden. Het is daarom belangrijk om wetenschappelijk onderzoek te doen naar de effecten van beweging bij zwangere vrouwen.

Wilt u bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van beweging tijdens de zwangerschap?

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar zwangere vrouwen die 15 – 30 weken zwanger zijn bij aanvang van het onderzoek. U hoeft geen sport te beoefenen om mee te kunnen doen aan het onderzoek, dit mag uiteraard wel. Deelname houdt in dat u twee keer in een periode van ongeveer 2 maanden naar ons lab komt. Hier vult u vragenlijsten in en doet u mee aan tests die geheugen en concentratie meten. De afspraken kunnen gepland worden op een voor u geschikte datum en tijd.

Voor meer informatie of om aan te melden kunt u bellen naar onderzoeker dr. Sara Pieters (024-3616290) of mailen naar het onderzoeksteam op onderzoekzwanger@gmail.com. Onder de deelnemers aan dit onderzoek worden meerdere fashioncheques t.w.v. €100,= verloot.